top of page
Taidosto-kk_toolpattern2-04_edited_edited.jpg

Tervetuloa Taidostoon!

Tutustu osuuskunnan toimitapoihin ja liity taitajien joukkoon

Miksi kannattaa liittyä
Taidostoon?

 

 

Moni puntaroi osuuskuntaan kuulumisen ja ns. kevytyrittäjyyden (laskutuspalvelun käyttämisen) etuja suunnitellessaan omien tuotteiden tai palveluiden myymistä.

Osuuskunnan jäsenyydestä hyötyy monin tavoin. Taidosto ei ole ainoastaan laskutuskanava, sillä vaikka saatkin käyttöösi apuvälineitä tuotteittesi tai palveluittesi hinnoitteluun ja laskutukseen voit myös kysyä meiltä neuvoja työskentelyyn liittyvissä asioissa.

Taidosto antaa valmiuksia oppia yrittäjämäistä asennetta ja konkreettisia yrittäjän taitoja ilman taloudellista riskiä, sillä osuuskunta maksaa työnantajan ja työntekijän velvoitteet, sosiaali- ja työttömyysturvamaksut, eläkevakuutukset sekä tilittää kuukausittain arvonlisäveron valtiolle. Annamme jäsentemme käyttöön tarvittavat asiakirjamallit, maksamme tekijälle palkan sekä teemme palkasta ennakonpidätyksen.

Voit saada laajempaa näkyvyyttä Taidoston eri kanavien kautta ja siten lisää töitä ja vahvistusta ammattitaidollesi. Välitämme myös eteenpäin meille tulleet kyselyt asiakkailta, jotka tarvitsevat projektilleen toteuttajan. 

Woman Knitting

Milloin voin hakea?
 

 

Taidoston jäseneksi voit hakea vapaamuotoisella hakemuksella milloin vain. Osuuskunnan hallitus käsittelee jäsenasioita noin kerran kuukaudessa pidettävässä kokouksessaan. Saat kokouksen jälkeen tiedon, onko sinut hyväksytty osuuskuntaan vai tarvitseeko hakemustasi esimerkiksi täydentää jotenkin. 

Kuinka voin hakea?
 

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus vastaten tältä sivulta löytyvän ohjeen kaikkiin kysymyksiin. Muista allekirjoittaa hakemus ja liittää mukaan CV:si. Taidoston hallitus käsittelee saapuneet hakemukset kerran kuukaudessa ja saat sähköpostitse ilmoituksen, mikäli sinut on hyväksytty osuuskuntaan.

Lähetä hakemus liitteineen joko sähköisesti osoitteeseen

info@taidosto.fi

tai postitse osoitteeseen

Taidosto osk

Eino Salmelaisen katu 20

39500 Ikaalinen

KERRO HAKEMUKSESSA SEURAAVAT ASIAT:

 

nimesi

syntymäaikasi

osoitteesi

puhelinnumerosi

sähköpostiosoitteesi

kerro itsestäsi ja taustastasi ja siitä miksi haet Taidostoon

Mitä liittyminen maksaa?
 

TAIDOSTOON LIITTYMISEN KUSTANNUKSET

koostuvat liittymismaksusta (15 €) ja osuusmaksusta (20 €). Jos joskus päätät erota Taidostosta, palautetaan osuusmaksu sinulle takaisin.

ONKO MUITA KUSTANNUKSIA?

Muita kiinteitä kustannuksia tai kuukausimaksuja ei ole. Laskuttaessasi projektisi Taidoston kautta, ottaa Taidosto laskun verottomasta osuudesta 11% provisiota. Provisiolla katetaan osuuskunnan toiminnan ylläpitämiseen meneviä kustannuksia. Kaaviosta näet, kuinka myydyn tuotteen/palvelun veroton laskutushinta jakaantuu.

Verottoman laskutushinnan jakautuminen vuonna 2022 (työntekijä 17—52-vuotias)

Entä jos tahdon erota osuuskunnasta?
 

 

Oletko tilanteessa, jossa osuuskunnassa oleminen ei enää palvele tarkoitusperiäsi? Ehkä olet vaihtamassa alaa tai perustamassa omaa yritystä? Taidostosta voi erota yhden vuoden kuluttua jäsenyyden alkamisesta. Eroilmoitus on tehtävä kirjallisesti ja se tulee toimittaa allekirjoitettuna Taidoston hallitukselle, mieluiten suoraan sihteerille. 

Eroilmoitukset käsitellään Taidoston hallituksen kokouksissa, ja osuusmaksu palautetaan mahdollisimman pian kokouksen jälkeen tilillesi.

bottom of page